Online játékok és kampány a környezettudatosságért I.

Csatornarobot a zsírszörnyek ellen

A Csatornarobot a zsírszörnyek ellen című online játék, valamint a hozzá kapcsolódó microsite és fizikai társasjáték elkészítése nem csak a kreatívjainknak és grafikusainknak, de a fejlesztőinknek is hatalmas örömöt jelentett. A microsite, az abban helyet foglaló játék, valamint az ezt népszerűsítő social media kampány a Fővárosi Csatornázási Művek felkérésére készült, és a célja a törlőkendő-problémára való figyelemfelhívás volt.

Az online játékot már az indulás napján több százan rohamozták meg és vették fel benne a harcot a Csatornarobot segítségével - a törlőkendőkből és a wc-be dobott egyéb háztartási hulladékokból összeálló és a szennyvízcsatornákat eldugító - zsírszörnyek ellen. Az online játék mellé egy fizikai társasjáték is készült, melynek alapját a Csatornarobot a zsírszörnyek ellen játék adta.

A társas célja az volt, hogy ne csak az online játszó gyerekek, de az offline játékokat kedvelő felnőttek számára is könnyen megismerhető legyen a törlőkendő-probléma és annak megoldása. A társasjátékokat egy nyereményjáték keretén belül sorsoltuk ki és juttattuk el a szerencséseknek. Hogy milyen volt a projekt részeseinek és kivitelezőinek lenni? Röviden: üdítő! A fejlesztés ideje alatt az iroda az IT szakemberek fellegvárából egy általános iskola 3. osztályos évfolyamává változott, ahol csak boldog és kipirosodott arcokat és a kreatív ötletektől egészen a 80-as évekbeli pixel-animációig visszaszárnyaló, 110%-on zakatoló kobakokat lehetett látni. Noha a projekt 2021 elejére datálható, azonnal megnyerte a WebDream Év kedvence-díjat és az ügyfél és felhasználó visszajelzések alapján nem csak a mi szívünkbe lopta be magát, de a Megrendelő és a Játékosok szívébe is. Büszkék vagyunk arra, hogy nem csak az általunk használt technológiai megoldásokkal és kreatív energiákkal tölthettük meg ezt a projektet, de részesei lehettünk egy olyan törekvésnek, amivel a Föld bolygó ha egy kicsit is, de élhetőbb hely marad.

Eredmények

> 8.000

regisztrált játékos

13.250

pontos high-score

15.348.480

virtuális szennyeződés

15.988

elpusztított zsírszörny